fredag 17 mars 2017

Ändetiden 17,
Guds Andliga föda är rik


Som frälsta i Jesus får vi en rik Andlig föda. Det ser vi om vi läser vidare.

1 Mos 1:29 <Trad:> Och Gud sade: Se jag har gett er alla växter [allt gräs] med säd [frö] att så, som är på hela markens yta och alla träd med frukt med frö för att så, är till föda för er.
| <Alt:> Och Gud sade: Se jag ger er all kraftfull avkomma som växer, till välsignelse för hela den fasta grundens uppenbarelse, och alla stadgar som i sig bär stabil frukt skall ni ta in.


I Frälsningen finns en rik föda. Det är Guds frukter till oss. Vi får leva av frukterna i Paradiset. Äta av Livets träd. Guds träd med liv till oss.

Och i det här livet finns alla de lagar och regler och stadgar som ger ett rikt liv. De som är bra att ha med sig i livet. Och dem ska vi äta av. Deras frukter ska vi nyttja, för det är då livet i Jesus får sin fulla mognad. Det är då vi blir som Gud vill ha oss. Fulla av Jesus och hans kraft.

1 Mos 1:30 <Trad:> Och för alla markens djur och för alla himmelens fåglar och för alla kräldjur på marken, som i sig har en levande själ, är allt grönt gräs [växter] till föda, och det blev så.
| <Alt:> Och för hela den fasta grundens liv och för hela det väldiga namnets strålglans och för allt som rör sig på den fasta grunden, välsignat i sin levande ande, är allt det spirande friska till att ta in, och det blev så.

Ett liv utanför Jesus är ett fattigt liv. Där man lik djuren, som får äta gräs. Ingen fukt, ingen riklig föda.

Men Jesu strålglans, Jesu lära strålar även in här. Till de som inte tagit emot honom personligen. Och hela samhället bygger här på hans fasta Grund. Ja allt kommer att bygga på det Jesus har sagt. Och det kommer att ge en välsignad värld.

Och det blir en frisk och spirande värld full av nya grejer. När Jesus får vara med, med sitt, sitt goda, då spirar det överallt och vi får en välsignad värld.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar