tisdag 28 mars 2017

Ändetiden 28,
Jesu offer är fullständigt och gäller för Evigt


I vår strävan att klarlägga profetiorna om ände tiden tittar i den här serien på ett antal Profetior och ser hur de har gått genom tiden. Och på så vis ser vi när vi kommer till dagens situation och det som nyligen har hänt och det som ännu inte har hänt. För där är profetiorna om ände tiden, det som ska komma.

Just här i serien tittar vi på berättelsen om Noas Ark som är en profetia om händelserna från Jesu död och uppståndelse fram till Jesu återkomst och det som då ska hända.

I det här avsnittet tittar vi på den alternativa översättningen. Det är en översättning som jag gjort själv. När jag översatte de här delarna av Bibeln gjorde jag det både på det traditionella sättet och på ett alternativt sätt. Hebreiskan är så uppbyggd att man ofta kan se flera betydelser i de enskilda orden. Och därmed också skapa helt andra meningar. Och det som förvånar när man gör en sådan här alternativt översättning är att den blir så bra. Det visar att Gud har lagt ner det här i ordet, parallellt med den vanliga översättningen.

Jesus är det offer som ger försoning och vi möter det här i berättelsen om Noas Ark. Där får vi läsa om Jesu offer och hans fullständiga Evangelium i den Alternativa översättningen.



1 Mos 7:19 | <Alt:>: Och eftersom det är fullständigt friskt, och eftersom det är det fullständiga eviga evangeliet, skall du komma till bröstet, till livet för dig, för det är sanningen [verkligheten] och den genomborrade.
1 Mos 7:20 | <Alt:> Från det som täckts med mörker blir det till hans sätt och från konsumtion blir det till hans sätt, från allt mänskligt svärmeri blir det till hans sätt, till evigt från allt kommer de till dig, till livet.

Det fullständiga evangeliet är sanningen och det är Jesus, han som blev genomborrad. Det är hans bröst, hans kärlek, vi skall komma till.

Och i vers 20 ser vi att det skall bli för Evigt. Alla kommer till Jesus för att få hans liv. Och det här är alltså inget som kommer att upphöra utan det kommer att fortsätta och fortsätta, när Jesu seger är definitiv kommer den alltså inte att ta slut utan människosläktet kommer att för alltid höra Jesus till.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar