torsdag 2 mars 2017

Ändetiden 2,
Det stora perspektivet


Nästa fråga är då hur ska Gud göra när han frälser hela världen genom Jesus. Och det kan vi läsa i Bibeln, där finns hela Guds plan upplagd. Och vi skall börja och titta på den. Det är Guds 7000 års plan. Den står i 1 Mos 1:1 – 1 Mos 2:3, som man kan se som Guds Andliga skapelseplan.

Rubriken hittar vi i den första versen i Bibeln.

1 Mos 1:1 < Trad: > I början skapade Gud himmelen och jorden.
| < Alt: > Genom den förstfödde skapar Gud det väldiga namnet och den fasta grunden.
| < Alt2: > Genom förstlingen föder Gud det fantastiska livet och landet [marken].


Här ser vi att allt det som Gud gjorde det handlade om Jesus, han var den förstfödde och han det stora namn Jesus, och den stadga han gav människorna, han som var klippan, ja den fasta Grunden. Det är det hela skapelsen handlar om.

Guds skapelse är indelad i 6 dagar under vilka Gud var aktiv. Skapade. Och sedan en 7:e dag under vilken Gud vilar sig. Och det här är alltså Guds enkla plan. Och när vi läser i Psaltaren (Ps 90:4) och även i Petrus 2:a brev (2 Pet 3:8) så ser vi att 1 dag är för Gud som 1000 år och 1000 år är för Gud som 1 dag.

Och om vi tillämpar att 1 dag är som 1000 år här så talar vi alltså om en period på 6000 år under vilken Gud verkar. Under vilken han skapar den människa som är som han vill ha henne. Den Andliga skapelsen där han formar människan in i sin frälsning, till den människa som är hans likhet, som det står i 1 Mos 1:26. Och sedan kommer Sabbaten som i Uppenbarelseboken också kallas 1000 årsriket. Alltså 1000 år under vilken Gud är färdig med sitt verk och människan har blivit det Gud ville.

Och ser vi tillbaka i historien så ser vi att det är så det har blivit som Gud sa i sin plan. Och vi står där nu inför det sista steget, och vi skall i den här serien börja med att gå igenom den här planen som Gud hade och på så vis se var vi är i det Gud har gjort och ska göra.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar