måndag 13 mars 2017

Ändetiden 13,
Den första Missionsbefallningen


Här i 1 Mos 1 står mycket intressant, Ja när man tittar på det som en Profetia ser man hur väl Gud visste vad som skulle hända. Och hur han redan här i Bibelns första kapitel lade in det.

Och här i vers 22 har vi Missionsbefallningen. På samma sätt som Jesus gav sina lärjungar missionsbefallningen. Lade Gud in den här i sin Profetia.

1 Mos 1:22 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll vattnet i havet och fåglarna skall bli talrika på marken.
| <Alt:> Och Gud välsignade dem genom att säga till dem: Var fruktsamma och överflöda och uppfyll de, vem som helst, genom anden [alltid, i livet] och det strålande skall överflöda på den fasta grunden.


Och här ser vi den första missionsbefallningen. Vi skall uppfylla havet. Alltså hela hednavärlden. Med Guds Evangelium. Guds liv. Det är så Gud ville ha det.

Och vi ska göra det fyllda av Guds helige Ande. Vi ska ha fåglarna med oss. De är här en blid på Guds Helige Ande. Det är Gud som ska leda oss med sin Ande så att det blir på hans sätt.

Ja vi kristna är inympade i det sanna olivträdet som Paulus skriver och är alltså här en del av Marken, som vi ju sa var Israel i tidigare avsnitt.

Men det förtjänas att påpekas här att detta inte tar ifrån Israel deras roll som Gud har gett dem, utan de är det förlovade folket och vi ser idag hur Gud uppfyller sina löften till dem och ger dem deras land tillbaka.

Men för att återgå till Missionsbefallningen så står den redan här i Bibeln, så viktig är den alltså.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar