måndag 6 mars 2017

Ändetiden 6,
Gud skapar det himmelska


Vi fortsätter att titta på det verk Gud har gjort med människorna genom historien och som han skrivit om redan i Bibelns första kapitel. Berättelsen om den Andliga skapelsen som han lagt in där. Och vi ser här hur Gud genom sitt verk öppnar Himmelen för människorna. Och detta redan för 5000 år sedan.


Redan då fanns det alltså möjlighet att ta emot Gud och komma till honom.

1 Mos 1:6 <Trad:> Och Gud sade: Det skall bli ett himlavalv mitt genom vattnet, och det skall skilja mellan vatten och vatten.
| <Alt:> Och Gud proklamerade: Det skall bli ett skikt mitt genom dem, vilka som helst, och det må bli en delning mellan några och andra.


Gud skapar himlen, han öppnar det himmelska för människorna. Det finns nu vatten både över det himmelska valvet och under. Vatten står här för människor, människomassorna. Och vi ser hur det är översatt med några och andra och med vilka som helst i den alternativa översättningen.

Alla kommer alltså inte in i hans Himmel. Gud gör skillnad här. Och här ser vi åter att Gud är domaren. Det är han som avgör.

Alla är vi lika inför Gud. Det är hur vi förhåller oss till hans Ande. Till hans ljus som är avgörande. Går vi hans väg i livet. Ja då öppnar han sin himmel för oss.

1 Mos 1:7 <Trad:> Och Gud gjorde himlavalvet och skiljde mellan vattnet som var under himlavalvet och vattnet som var över himlavalvet och det blev så.
| <Alt:> Och Gud gjorde skiktet som skiljer de någras vishet som var under skiktet från de någras vishet som var i helighet till [över] skiktet och det blev så.

Och Guds vilja sker, så som den alltid gör. Gud konstaterar att det nu har blivit så här. Nu kan man komma till honom och leva i hans välsignelse.

1 Mos 1:8 <Trad:> Och Gud kallade himlavalvet himmel, och den 2:a dagen blev kväll och det blev morgon.
| <Alt:> Och Gud ropade ut att skiktet är "det väldiga namnet" och den 2:a perioden blev vidgjord [angenäm] och var omhändertagen.

Och det här är alltså något som ägde rum redan för 5000 år sedan. Allts på den 2:a dagen vilket motsvarar år 3000 f kr till år 2000 f kr.

Det var alltså innan Abraham blev kallad. Redan då fanns det möjlighet att komma till Gud och få uppleva honom och ett liv tillsammans med honom.

Och vi har här sett att redan för så länge sedan lade Gud alltså den Andliga grunden för det vi ser idag, Gud arbetade steg för steg på den frälsning han ville ge människorna och där vi nu är på slutet av hans verk att frälsa världen.

Och vi ser det alltså redan här i Bibelns första kapitel där Gud visar oss hela sin frälsning plan för världen.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar