fredag 24 mars 2017

Islams 2 Ansikten
170325


Islam har 2 ansikten. Det är därför den är så förvillande. Vi ser det ena i Terroristerna. Extremisterna. Och det andra ser vi i De fromma bedjande Muslimer som vi ser på TV. De som bara vill väl.

Det här är en känd förhandlingsteknik. Den heter Mr Hård och Mr Mjuk. På ena sidan är man två representanter. Den ene är stenhård och krävande. Medan den andra erbjuder motståndaren kompromisser och vill nå lösningar tillsammans etc. Alltså den mjuka linjen.

Det är en bra taktik. Och det är den Islam använder. Men i Islam finns alltså båda. Man kan inte välja den ena. Tar man Islam får man båda.


När man ser på TV så tror många att Islam bara är Mr mjuk. Det andra är inte Islam det är Extremisterna säger man. Men då inser man inte att Islam är det Muhammed gjorde. Och han var också en Krigsherre. Han dödade. Han erövrade med våld och tvingade folk att välja Islam. Ja det finns de som säger att IS idag är som Muhammed var.

Muhammed är helig i Islam och det han gjorde var rätt enligt Islam. Alltså finns båda.

Vad ska vi göra då. Jo vi ska välja Jesus. Vi ska predika Jesus. Jesus är bara mjuk. Han ger frid. Han älskar och förlåter. När man kommer till Jesus tar han en fri från det som binder. För hos honom finns räddningen.


Jesus hjälp oss att se dig. Att välja dig. Att få ut budskapet om dig och din frälsning.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar