söndag 19 mars 2017

Ändetiden 19,
1000 årsriket, Guds Sabbat


När Gud är färdig, då kommer 1000 årsriket, då kommer Guds sabbat. Det är den 7:e dagen, alltså det 7:e årtusendet och det vi nu går och väntar på.

1 Mos 2:2 <Trad:> Och Gud var färdig på den 7:e dagen med sitt verk, som han hade gjort och han vilade sig på den 7:e dagen från sitt arbete som han hade gjort.
| <Alt:> Och Gud var färdig i den 7:e perioden med sitt verk, som han hade gjort och han har omvänt dem [du må komma till ro] på den 7:e dagen, som ett resultat av hans arbete, som han gjort.

1 Mos 2:3 <Trad:> Och Gud välsignade den 7:e dagen och han helgade den för på den vilade han från allt sitt verk, skapandet som han hade gjort.
| <Alt:> Och Gud hyllade den 7:e perioden och han renade den, för på den hade du vänt om från allt arbete ledd av uppenbarelsen, Guds tänkande.


Och när Gud är färdig firar han Sabbat. Snart är Gud färdig. För allt annat förutom det sista steget där Människan blir lika Gud har Gud genomfört idag.

vi går alltså och väntar här på detta sista steg. Och då kommer Guds frid och hans välsignelse. Detta fantastiska tillstånd som också kallas 1000 årsriket. Den 7:e dagen. Sabbaten.

Och vi ser att på den 7:e dagen, i 1000 årsriket då är det Guds tänkande som skall leda oss. Då har vi vänt om från det som ledde oss förut. Det är nu Jesus som leder.

Och det är också det vi kan läsa i Upp 20:4.

Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.

De som regerar ska regera med Kristus. Det är han som är med, hans tänkande, Hans Anda. Han sitter med och regerar.

Och vilka är det som sitter med Jesus och regerar. Ja vi läser att de är halshuggna, vilket också kan översättas, avhuggna. Det är alltså de som idag inte får vara med idag. De som hålls utanför vilddjurets rike, det som råder nu. Och det är de som inte accepterar det som vi idag får se på TV (Vilddjurets bild), de nyheter som bland annat SVT sänder, och den Anda som är i alla Filmer mm.

Och de som vägrar befatta sig med all skit som är på Internet, Vild djurets märke 666 som ju är www. (Enligt Upp 13:18 är vilddjurets märke 666, och en 6:a skrivs på Hebreiska med w och tre 6:or blir då www, vårt internet)

Vi måste påpeka här, att inte allt tittande på TV och Surfande på Internet, är av ondo och är att dyrka vilddjuret. I Upp 14:6 kan vi läsa om de Evangeliska kanaler som kommer att sändas på Satellit. Och de har vi idag, t ex kanal 10 och Vision Norge. Och naturligtvis ska man titta på dem. Liksom man kan surfa på Kristna hemsidor och andra sidor med ett budskap som stämmer med det Gud vill. Det kan vi läsa i Upp 14:12.

Det är alltså 1000 årsriket som ligger framför oss. Det är det här som är på gång och som var Guds plan redan från början.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar