måndag 27 mars 2017

Ändetiden 27,
Alla som kommer in i Kyrkan skall ha Jesus i sig




Jesus måste vara med i Kyrkan, jag inte bara i Kyrkan utan hos alla som kommer in i kyrkan. Blir medlemmar i den. Det ser vi också i vers 19.

1 mos 6:19 <Trad:> Och av alla djur allt kött skall du föra in två av alla, till livet i arken med dig, hankön och honkön skall det vara.


Och att det skall vara både hane och hona det har att göra med att kvinnan det är församlingen, och mannen det är Jesus. Det skall alltså vara människor och troende som har Jesus i sig. För både Jesus och individen, församlingen etc., skall vara med.


Och det är alltså en princip som är viktig. För att komma med i Guds verksamhet så ska man bli frälst.  Man ska ha Jesus i sig. Det är ju hans verk man skall stå för och det är hans liv man ska förverkliga.

Det var alltså därför som djuren som togs in i Arken, skulle vara av både Hankön och Honkön.

Jesus ska vara med.


Det här är samma som Jesus sade till Nikodemus.

Joh 3:3 <1917> Jesus svarade och sade till honom: "Sannerligen, sannerligen säger jag dig: Om en människa icke bliver född på nytt [1], så kan hon icke få se Guds rike."



Född på nytt är just för att ha Jesus i sig, att vara frälst som vi säger. Och här i berättelsen om Noa har vi alltså samma sak beskrivet på ett annat sätt. Jesus ska vara med oss, vi ska vara två, för att man ska komma in i hans församling, hans rike. 

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar