onsdag 29 mars 2017

Ändetiden 29,
Kyrkan ska vara full av Jesu föda


Det är det som är viktigt med kyrkan. Den ska vara full med mat, Andlig mat för våra själar. Så att vi kommer närmare Jesus när vi går i kyrkan.

1 mos 6:21 <Trad:> Och du skall ta till dig av all föda som man äter och du skall samla det till dig och det skall vara åt dig och åt dem till mat.
| <Alt:> Och du skall erhålla till dig av all föda som man behöver, och du skall samla till dig, det blir till dig, och till överflöd, för att förbrukas.


I Den Kristna kyrkan skall finnas föda, Andlig föda. Det ser vi här i vers 21. Den är viktig och skall vara med.

Man ska alltså se till att samla till sig det som är föda för församlingens medlemmar. När man går i kyrkan ska man känna att man får något. Man ska vara rikare i själen när man går hem.

Och födan ska finnas i överflöd, det ska alltså inte bara vara njuggt, precis så att man håller sig vid liv. Nej tvärs om, Guds tanke är att kyrkan ska flöda över av andlig föda.

Och födan ska förbrukas. När man fått den är den förbrukad. Man kan alltså inte bara nöta om samma sak i Kyrkan. Det ska vara nytt varje gång. Färsk föda hämtad från Guds eviga förrådskammare. Ande och liv. Det är det vi ska ha i våra Kyrkor och i Våra församlingar.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar