söndag 5 mars 2017

Ändetiden 5,
Kunskap gör Gott


Och i Guds Andliga skapelse av Människosläktet, som startade för 6000 år sedan, började kampen mellan Ljus och Mörker, Liv och Död, Frälsning och Ondska, Frid och Ofrid, Välsignelse och Förbannelse, direkt. Dag och natt avlöser varandra. Men Gud hade brutit den totala dominansen av mörker som varit fram till dess.

Kunskapen, ljuset, har börjat etablera sig i de civilisationer som uppstod vid den här tiden.

1 Mos 1:4 <Trad:> Och Gud såg att ljuset var gott och Gud skiljde mellan ljuset och mörkret.
| <Alt:> Och Gud såg att livet [ljuset, visdomen] var välsignat och Gud skiljde mellan livet [ljuset] och döden [mörkret].

Ljuset är liv och mörkret är död.


1 Mos 1:5 <Trad:> Och Gud kallade ljuset för dag och mörkret kallade han natt, och den första dagen blev kväll och det blev morgon.
| <Alt:> Och Gud ropade till livet [ljuset, visdomen], var varm [dag], och till döden [mörkret] ropade han till omvändelse [natt], och den 1:a perioden blev vidgjord och var omhändertagen.
| <Alt 2:> Och Gud kallade visdomen [livet] för värme och mörkret [döden] för elände [snedvridet], och den 1:a perioden blev angenäm och var omhändertagen.

Det är ljuset som är gott. Det är det Gud vill ha, Gud vill att vi ska vara upplysa. Veta hans sanning. Att leva i mörker och okunnighet är inte Guds mål.

Vetenskap och forskning gillar alltså Gud för han vill att vi ska leva i ljuset. Veta hur vår tillvaro ser ut.

Och Gud är Domaren, det är han som sätter namn på dagen och natten, det är han som talar om vad som är ljus och mörker. Och vi ser det alltså redan här. Gud skiljer på ljus och mörker. Dömer mellan rätt och fel.

Med Guds ledning kan vi alltså leva i Ljuset, för Gud vet vad som är gott, Vad som är ljus och som leder oss rätt i livet.

Det här var alltså en av de första åtgärderna som Gud gjorde när han inledde sin frälsning av människosläktet. Det han startade för 6000 år sedan, då när människorna levde i totalt Andligt mörker. Gud kom med sitt ljus sin kunskap och den Andliga klarsynen och kunskapen kunde börja verka.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar