lördag 11 mars 2017

Ändetiden 11,
Profetian om Katolska kyrkan


Det är intressant att studera 1 Mos 1, Guds profetia om hur han skall frälsa världen. Och man hittar är detaljer som man inte hade trott skulle dyka upp, i vers 21 har vi en profetia om den Katolska Kyrkan. Den står i samband med profetian som vi tittade på i förra avsnittet där Jesu frälsning kom till Hedningarna efter Jesu död och uppståndelse. 

1 Mos 1:21 < Trad:> Och Gud skapade deras stora havsmonster och alla varelser, de levande smådjuren, som överflödade vattnet efter deras art, och alla bevingade fåglar efter deras art och Gud såg att det var gott.
| <Alt:> Och Gud skapade deras stora orm [drake, havsmonster] och allt liv, det levande myllret som överflödade, dem vilka som helst, det som gav hans del, allt det strålande till slut [i ytterkanterna], och Gud uppenbarade sig och därför blev det bra.


Här ser vi det. Profetian om den Katolska kyrkan. Här står om deras stora Havsmonster. Alltså skall livet manifestera sig förutom i små djur, små fiskar etc. också i ett havsmonster. En stor väldig organisation och vi ser i den alternativa översättningen att den t o m kan översättas med ormen och draken. Det är alltså inte bar en from Kyrka.

Och det var ju så det blev med den Katolska kyrkan. Den blev också full av ondska och var tidvis den största fienden till väckelse och Guds klara Evangelium.

Och det är ju intressant att här möte en profetia på den Katolska kyrkan som blev ett monster inom den Kristna världen. Och här står det alltså om det. Gud visste att det skulle bli så.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar