torsdag 4 maj 2017

Ändetiden 65,
Mänskliga rättigheter och allas lika värde


Här är ordet om mänskliga rättigheter och allas lika värde. Ingen ska sätta sig på någon annan. Alla har rätt att vara sig själv. Och det är det som kommer när alla har Guds vilja i sitt hjärta.

Jer 31:34.  Och de är inte experter [undervisar] mera för varandra, den ena brodern till den andre brodern, för de vet det som sägs om Jesus [Jashve], för de kan det och känner mitt tecken [baner], både små och stora, säger Jesus [Jashve], för jag förlåter deras missgärning och synd och minns den inte längre.


Här har vi ett ställe som för en modern människa också talar om den mänskliga friheten och alla människors fri och rättigheter i ett demokratiskt samhälle. Alla har samma rätt att yttra sig och ingen sätter sig på någon annan längre.

Och det är intressant att se att redan här finns det här, att det var dit Gud visste att vi skulle komma en gång. Men det är när vi har Guds ande i oss som det fungerar. Ett Demokratiskt samhälle förutsätter att man har den grundvalen i sig, att man är fylld med Guds vilja i sitt hjärta.

Här är också intressant att konstatera i slutet av vers 34 att vi har kommit fram till den metod som man använder inom flyget för att undvika olyckor. Det viktiga är inte att straffa den som gör fel, men att vara öppen och ärlig och ta tag i orsaker till felen, och rätta till dem så att felen inte görs om. Och det skapar man just med en förlåtande och öppen attityd, där man inte pekar ut enskilda människor som råkar ha gjort felen utan angriper felen själva och deras orsak och samband.

Tänk att det här visste Gud för flera tusen år sedan och det var hit han skulle föra oss.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar