söndag 28 maj 2017

Ändetiden 89,

Jesus kommer till Israel 



Jesus kommer till Israel och han kommer att stanna där. Och det är Jerusalem han har utvalt. Här ser vi alltså en text som handlar om Jesu återkomst. Och vi kan också läsa hur hedningarna ska förena sig med Jesus. Både Judar och vi andra ska alltså ta emot honom, när han kommer.

Sak 2:10.  Jubla, gläd dig dotter Sion, för se jag kommer och jag förblir hos dig, säger Jesus [Jashve].


Ja Jesus kommer veklingen och det är det vi går och väntar på. Och han inte bara kommer och försvinner nej han kommer att stanna. Han är segraren som skall ta hand om Israel.

Sak 2:11.  Många hedningar [folk] förenar sig med Jesus [Jashve] på den dagen, och de skall bli för mig till ett folk, och jag förblir hos dig [i ditt centrum], och du känner att folkskarornas Jesus [Jashve Sebaot] är min måltid [har sänt mig] till dig.

Och Jesus ska inte bara ta hand om Israel. Nej många andra folk kommer också till Jesus för han är segraren. Och så kommer det alltså att bli. Jesus kommer att vara Jesus både för Israel och för oss Kristna. Det är honom vi alla behöver.

Och det här är alltså ett intressant bibelord för det är Jesus som kommer, det här är alltså Jesu återkomst vad man kan se, han kommer till Israel, till Sion, som är Jerusalem. Det är alltså så som det finns beskrivet också på andra ställen i Bibeln.

Och det här är bröllopsmåltiden som Jesus också talar om det ser vi i slutet på vers 11. När Jesus kommer med alla sin fantastiska härlighet, då stunder bröllopsmåltiden.

Men det som är intressant här är att det står att Hednafolk skall förens som med Jesus, och skall bli som ett folk. När Jesus kommer, kommer också Hednafolk att vara med, Andra än Judar som blivit frälsta.

Det här är samma som vi möter i det profetiska budskapet i berättelsen om Noa. Där har vi också tanken att tillsammans med Noa går alla ur arken, både de 7 människor som var med och alla djuren, som ju representerar alla folk som blivit frälsta.

Som vi kanske minns så var marken en symbol på Judafolket och Israel och här ska alltså alla förenas på samma mark, komma till samma tro, Jesus ska bli centrum för alla, för han har kommit till Judarna och också alla andra är med

Vi kan titta på den aktuella versen här när de går ut ur arken:

1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.

Här ser vi alltså att det är så här det ska gå till när Jesus kommer och vi ser också att det ska bli en stor väckelse, det står att de skall överflöda jorden. De frälsta kommer alltså att ta över jorden. Det är Jesus som kommer att regera, och det är ju också som det står på många ställen i Bibeln.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar