fredag 19 maj 2017

Ändetiden 80,
Israels folk skall bo i landet som Gud gav deras färder

Här ser vi det klart att det är i Israels land, Israels folk ska bo. Det är inte ett land som de som kallar sig Palestinier idag skall ha. Israels folk ska bo där deras färder bodde.

Och de skall bli välsignade och landet ska blomstra när Israels folk kommer dit, och det ska bli ett rikt land.

Hes 36:28.  Ni skall bo i landet som jag gav till era fäder, och ni är mitt folk och jag är er Gud.


Här står det klart. Att det är just i det som var Israels land en gång som Israels folk nu ska bo. Det har diskuterats genom historien om det kanske inte är någon annan stans som de ska bo men det är det alltså inte.

Hes 36:29.  Och jag skall låta frälsa er från alla era orenheter, och jag kallar fram vetet och jag gör att det blir mycket, och jag ger så att det inte är brist hos er.
Hes 36:30.  Och jag åstadkommer mycket frukt på träden och marken producerar, så att ni inte mera skall ta emot förtal bland hedningarna, på grund av brist.

Gud lovar dem också att det ska vara ett välsignat land. Och det ser vi idag att det är. Israel exporterar frukter övar hela världen. Och frukterna är goda och bra.

Hes 36:31.  Ni kommer ihåg era onda beteenden och era handlingar, som inte var goda, och ni känner avsky inför er själva över era missgärningar och över era avgudar [styggelser].
Hes 36:32.  Inte på grund av er har jag gjort det här, säger Herren Jesus [Jashve], det skall man veta hos er, skäms och känn blygsel för era vägar, Israels folk [hus].

Israels folk skall blygas när de ser vad Gud har gjort mot dem och hur de själva varit i historien.

Hes 36:33.  Så säger Herren Jesus [Jashve], då när [på dagen] jag har renat er från alla era missgärningar, skall jag låta de förstörda städerna bli bebodda och uppbyggda.
Hes 36:34.  Och du skall arbeta med det förstörda landet som var ödelagt, inför allas ögon som går förbi.
Hes 36:35.  Och man säger: Det förstörda landet har blivit som Edens [ljuvlighet, lust, behaglig] lustgård, och ruin städerna, och de förstörda, och de fördärvade, är nu verkligen ordentligt uppbyggda och bebodda.

Gud skall rena dem och landet ska byggas upp, hela landet skall bli som en Edens Lustgård. Och det är det vi ser idag, Israel blomstrar.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar