tisdag 16 maj 2017

Varför har Kvinnor Resenoja
170516



Ja man stöter på det ofta. När kvinnor träffas pratar de om sina resor. Vart ska du resa i sommar. Etc.

En sommar utan resa är en fördärvad sommar. Man undrar vad det här beror på. Och tittar man i människans förflutna för att se orsaker till vårt beteende. Så ser man att då var vi nomader. Vi flyttade på oss. Sommarboende och Vinterboende var olika.

Är det, det som triggar dessa resor. Man måste flytta på sig för nu är det vår, nu är det sommarlägret som gäller.


Men i våra dagar gäller det ju inte. Vi har inte två boende längre. Och ska vi resa behöver vi inte ens göra det fysiskt.

Det är ju fantastiskt, men i vår tid kan man resa på datorn. Man kan gå in på Google mapp och se hur det ser ut i andra länder. Man kan koppla upp sig direkt med både bild och ljud och prata med människor på andra sidan jorden i realtid.

Lika fullt lever vi som människor kvar i det förflutna. Vi måste flytta på oss göra resan till sommarboendet. Annars är vi förlorade. Och det verkar i speciell grad gälla kvinnor, som ju ofta är mera känslostyrda.

Men det som verkligen betyder något i livet det är inte resor. Det är vår relation till Jesus. Det är han som ger oss ett bra liv. Det är han som ger oss frid, fred, klokskap och styrka. Ja, ett liv med Jesus är ett lyckligt liv.


Jesus hjälp oss!! Hjälp oss att se dig i tillvaron och ta emot det du har och inte jaga efter annat som det viktiga. Du är det viktiga för oss.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar