onsdag 17 maj 2017

Internet måste fungera även vid strömavbrott
170517 


Vi fick uppleva det i går. Vi hade strömavbrott. Men vad berodde det på. Hur utbrett var det. Vad hände. När fick vi strömmen tillbaka. Etc.

Ja, svaren fanns på Internet. Det är ju så idag. Men Internet fungerade inte heller. Fast vi hade Mobiltelefoner med batteri som var laddat kom vi inte in på sidorna. Hela internet var som Sirap.

Så får det inte vara. När det är strömavbrott måste man ju kunna se vad som händer i samhället och då måste Internet fungera.


Telefonnätet ska fungera också vid strömavbrott. Där har man krav på batteribackup, Dieselaggregat, etc. Man ska alltid kunna ringa och speciellt när samhället kan vara utsatt.

Men det gäller tydligen inte Internet.

TV fungerade inte för vi har en lokal kabel och den var tydligen försörjd från elnätet och lade av.

Och eftersom vårt normala Internet också kommer via samma koaxialkabel lade det också av.

Men Mobiltelefonerna ska ju fungera, de har ju batteribackup tänkte vi och då kan vi kolla vad som hänt genom att surfa på datorerna, och vi slog på Wi-Fi på dem men det var segt som Sirap, man fick upp delar av sidor och så lade det av.

Vi gick då över till att Surfa på själva Mobiltelefonerna. Det ska ju fungera. Men icke. Samma sega internt mötte oss där.

Så här kan det inte vara. Vad hade hänt om det varit allvar, nu var det bara ett lokalt strömavbrott i vår del av Lund. Men om hela landet gått ner, därför att vi var angripna eller liknande. Då hade vi varit helt ställda.

Här behövs alltså nya direktiv. Det måste gå att surfa effektivt även vid strömavbrott. Ja speciellt då, för då behöver man information.

Jesus hjälp oss i vårt utsatta samhälle!! Hjälp oss så att vi får ett samhälle som fungerar när det behövs.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar