torsdag 25 maj 2017

Ändetiden 86,
Gud både Lockar, Drar och Jagar hem Judarna


Gud vill ha hem alla Judar. Det är därför som Gud både Lockar hem Judarna och Jaga hem dem. Det är det vi ser i stora delar av världen idag där Judarna är förföljda.

Och vi ser också idag hur det finns organisationer som hjälper Judarna hem, att liksom fiskare Dra hem dem.

Jer 16:16.  Se jag sänder: "Fiska dem", till en mängd fiskare, säger Jesus [Jashve], och sedan sänder jag till en mängd jägare, "Jaga dem" och ner från alla berg och ned från alla kullar och klippornas klyftor.


Ja, Gud vill verkligen ta hem sitt folk till Israel. Och han vill att igen enda ska bli kvar utanför landet. Det är seger och Gud ska segra. Det är hans tid och Israel är hans folk. Och nu ska det ske. Det som Gud alltid har velat.

Och därför använder han både lock och att jaga dem. Vi ser idag hur Judarna förföljs i olika länder i Europa. Och det är ett utslag för just det här att Gud jagar hem Israels folk. De ska hem. Gud har ju sagt det.

Vi ser den naturliga reaktionen, i ett läge när man är utsatt och förföljs och det är att gömma sig. De flyr upp på Berg, men Gud jagar ner dem. De flyr upp på Kullar men Gud jagar ner dem och även när de gömmer sig i Klipp klyftor, jagar Gud fram dem för att få alla till Landet. Nu ska Judarna samlas. Israel ska bli landet för hela Israels folk.

Det är också intressant att den förföljelse som vi ser av Judar ut över världen. Den är enligt Guds vilja och den är för att alla ska komma hem. När det inte går med att locka då tar Gud till metoden att jaga. Och det ska inte gå att gömma sig heller. Alla ska hem.

Tänk här har vi alltså en profetia till som går i uppfyllelse nu mitt framför våra ögon. Fast vi vid först anblicken undrar vad det är. Men det vi ser är alltså Gud som jagar hem sitt folk, för nu är det dags.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar