lördag 6 maj 2017

Ändetiden 67,
Jerusalem är helgat åt Jesus



Jerusalem är staden framför andra städer och här möter vi den som Jesu stad. När man ser namnen som nämns så ser man att det just är Jerusalem som det talas om.

Jer 31:38.  De dagar skall komma säger Jesus [Jashve] då Jesu [Jashve] stad, skall byggas upp, från Hananels torn till hörnporten.
Jer 31:39.  Och för ytterligare mätsnöret framför Gerabs kulle och led det till Goa.
Jer 31:40.  Och hela likens och askans dal, och alla fälten ända till bäcken Kidron ända till hästarnas port i öster, är helgat åt Jesus [Jashve], han drar inte upp med roten, och fördärvar inte mer, i evighet.

Man kan se profetian både ur perspektivet det Jordiska och det Himmelska Jerusalem.


Det Jordiska Jerusalem finns där idag. Och det kommer att finnas. Och det kommer att vara som Gud vill ha det. Det kommer att byggas upp till det Gud vill ha.

Och Det Himmelska Jerusalem kommer också att byggas. Och har byggts genom århundradena. Det är Jesu frälsning. Det är Jesu stad, den fasta, den fantastiska som vi kan läsa om i Upp 21, Staden där Jesus bor. Där han är ljuset. Staden som alltid är öppen och tillgänglig så att alla som vill kan bli frälsta.

Så vill Gud ha det. För Jesus är segraren och en gång kommer hans stad att byggas för alla över hela Jorden. Och den kommer aldrig att fördärvas utan bestå i Evighet.

Jesu frälsning gäller. Den kommer att bestå.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar