söndag 7 maj 2017

Kvinnor attraheras av styrka
170507


Man kan se det gång på gång, att när kvinnor får bestämma, då väljer de majoriteten, det som visat sig vara starkt, den som vunnit, det som alla andra gör, det traditionella, etc.

Det är därför som kvinnor har svårt att ta sig an mobbingfall. De attraheras ju av mobbaren, den starke.

Det är därför som kvinnor ofta inte är innovativa. De dras till det starka, det bestående, inte till det nya och konstiga.


Det är naturligt det här, för när kvinnor ska välja partner väljer de den som är stark, den som lyckats i det bestående systemet. Och det ökar deras chanser att få barn som också lyckas, som också blir starka och kan slå sig fram. Och det är de som finns idag.

Men det finns ett undantag. Det är när de uppfattar den svage som deras egna barn, eller en nära släktings barn. Då gör de nästan vad som helst för att rädda och lyfta fram det barnet. Det får också deras gener att finnas i nästa generation och det är ju dom vi har idag.

Det är intressant det här och man ser gång på gång att det är generna som styr. Det beteende som gör att ens gener finns i nästa generation det är det som gynnas. Ja det är det som vinner i det långa loppet, och som har gjort det ner genom generationerna.

Men det är ju inte det här samhället som vi vill ha, utan vi vill ha ett samhälle som också är just mot den svage, och som ger det som är nytt, den nya idén, det annorlunda, en ärlig chans.

Och det är därför som det är viktigt att vi bär med oss det goda beteendet i våra hjärtan. Det som inte alltid gynnar individen men gruppen, mänskligheten etc., Och det var det som Jesus kom med.

Jesus hjälp oss!! Hjälp oss att lyssna till dig så att vi får ett fungerande samhälle och inte bara det kallhamrade individcentrerade som vi annars får.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar