tisdag 16 maj 2017

Igår Hjälte, idag Brottsling
170516

Man undrar var forna tiders ideal har tagit vägen idag. Förr i tiden ansågs det som rätt att öppna Bibliotek. Göra det möjligt för alla att läsa böcker. Att ta till sig av Kunskap och av Kultur. De som gjorde det var hjältar.

Idag är det tvärs om. De som sprider kultur idag är Brottslingar. De sprider upphovsrättskyddat material. De ska dömas. Det är inte klokt. Gårdagens hjältar är Dagens Brottslingar. Och det beror på att Kommersialismen tagit över. Egoismen har tagit över.


Förr var Idealen viktiga. De som gagnade samhället. Som gjorde alla rika. De skulle gynnas. Idag är det Pengarna till mig som gäller. Och Juridiken och domstolar är ett sätt att driva igenom det.

Det behövs en skärpning, i samhället. De gamla Idealen måste lyftas fram på nytt. Internet är vårt bibliotek och det ska inte tillåtas släckas ner. Där skall flödet vara fritt. Och de man jagar det skall vara de som sprider virus och Kriminalitet via Internet.

Men sunda människor som vill ha tillgång till bra material de skall inte stoppas på Internet. Och de som vill hjälpa dem att få det de är dagens hjältar.

Man frågar sig ibland om de som stiftar dagens lagar om kopieringsförbud och annat på Internet, om de är korrumperade. För alla beslut går ju i samma riktning. Mera restriktioner mindre öppenhet.


Jesus hjälp oss!! Ge oss ditt öppna Internet. Det som är som ett glashav där alla ser och har tillgång till allt. Jesus kom med ditt rike.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar