lördag 20 maj 2017

Som Kristen ska man vara Vis och Klok
170520

Det finns många Bibelord som talar om vishet, och klokskap och det är något som en Kristen ska ha.

Varför man då anser att vetenskapen går i den ondes tjänst, förstår jag inte. Det är många som blir förvånade när man talar om vetenskap och säger att man är Kristen. Som Kristen ska man bara läsa Bibeln och allt annat är onödigt.

Det är en märklig inställning och den fördärvar för oss Kristna. Och varje gång det kommer något nytt så är ofta de kristna emot med hänvisning till något i Bibeln.


Varför ska det vara så. Är det bara ondskan som ska dra nytta av vetenskapen. Det borde vara vi Kristna som utforskar nya områden och klarlägger sanningen. Gud är sanning och vi ska leva i Sanning.

Vi har frågor som är väldigt svåra för en Kristen ta t ex om det finns liv på andra planeter i universum. En del Kristna reser sig upp och säger omedelbart ifrån. Det kan omöjligt finnas liv på andra planeter. Men låt vetenskapen forska. Låt oss se vad de hittar.

Vi har Gener och genmodifikation, där de kristna åter är inne och fördömer. Gener är guds verk och de ska man inte förändra. Men det gör ju naturen hela tiden. Så låt vetenskapen forska och hittar de saker som de kan göra så att folk blir friskare, så låt det ske. Det är ju då en Välsignelse som Gud gett oss.

Det kan ju aldrig vara Guds vilja att vi ska förbli sjuka och det finns sätt att göra oss friska.

Ja man kan hålla på med sitt fördömande. Men varför ska bara den onde har tillgång till Vetenskap. Nej låt Vetenskapsmännen forska och ta vara på det som blir bra.


Tack Jesus att du står för sanningen. Och tack att du gett oss Vetenskapen och hjälper Vetenskapsmännen att utforska nya områden till Välsignelse för oss.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar