tisdag 9 maj 2017

Ändetiden 70,
Bibeln Profeterar om Flygplan,
Israels barn ska flyga hem


Bibeln har förutsagt flyget, det ser vi i Jes 60:8. Där har vi ett mycket intressant bibelställe där det står: Som moln de flyger och som duvor till sina duvslag. 

Här har vi alltså ett bibelställe som talar om att Israels barn skall flyga till Israel något som var helt främmande när det skrevs. Ett bibelställe som har fått sin fullbordan först i våra dagar, med flygplan.

Jes 60:8.  Vad är det här, som moln de flyger och som duvor till sina duvslag.


Det finns de som hävdar att Bibeln bara är en gammal sagobok, med Gamla berättelser, utan mening för oss. Men när man läser det här och ser att här profeteras om Flyget. Då inser man att Bibeln är mera. Att det faktiskt är en Bok inspirerad av Gud som visar att han finns när vi ser hur sakerna slår in.

Det är fantastiskt. Gud finns och han uppfyller sina löften mot Israel idag. Idag flyger de till sitt land. Något som var okänt när det skrevs men som är helt naturligt idag.

Jes 60:9.  För, till mig församlar kustländerna och Tarsis skepp, för de kommer med dina söner från fjärran, med deras silver och deras guld, till Jesu [Jashve] din Guds namn, och till Israels helige, för din ära.

De kommer också med båt och vi ser att de kommer långt bortifrån, från fjärran. Och de har rikedomar med sig. Det blir en glädje i allt i hopa för Jesus är med och han välsignar.

Och det är inte bara så att de skall resa hem till Israel utan de ska få hjälp av andra det ser vi här också. Och så är det ju idag, det finns organisationer som hjälper till att så att Judarna kan komma hem till Israel, som samlar in pengar och organiserar resor mm. Och det finns flera kristna grupper som arbetar med det här.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar