onsdag 31 maj 2017

Ändetiden 92,
När Jesus segrat blir det Fred och världen Avrustar



Vi fortsätter att titta på bibelställen som talar om hur det ska bli i ändens tid. Och här har vi ett som talar om den fred som kommer att breda ut sig, när Jesus har segrat.

Hedningarna strömmar till Jesus och slutar strida med varandra, svärden smids till hackor och spjuten till beskärningsknivar.


Mik 4:1.  Och det sker i kommande dagar att berget med Jesu [Jashves] hus skall absolut stå fast över bergens topp och upphöjt från höjderna, och folken strömmar tillsammans till honom.
Mik 4:2.  Och hedningarna går fram i stor mängd och de säger: Kom vi går upp till Jesu [Jashves] berg och till Jakobs Guds hus, och han må undervisa oss om sina vägar så att man går på hans stigar, ty från Sion går undervisning [lag] ut och Jesu [Jashves] ord från Jerusalem.
Mik 4:3.  Och han dömer mellan många folk och han låter döma de mäktiga hedningarna ända långt bort, och de smider sina svärd till hackor och sina spjut till beskärnings knivar, och inte lyfter de svärd hedning [folk] mot hedning [folk], och inte lär de sig mera att strida.
Mik 4:4.  Och man sitter under sin vinstock och sitt fikonträd och det finns ingen rädsla [bävan], för skarornas Jesu [Jashves Sebaots] mun har talat.

Ja, det är en ström av människor som kommer till Jesus. Så ska det bli. Och Jesus ska var den säkra klippan. Den kristna tron och tron på Jesus är det stabila i tillvaron. Det som håller att bygga på.

Och det är de ord som Jesus har gett oss som ska vara vårt rättesnöre. Det är det som världen ska styras efter. Det är då vi får fred. Då får vi en värld full av Sanning, full av kärlek, Jesu sanning och kärlek, som han lärde oss.

Då är det tid för avrustning. Då behövs inga vapen, för det finns inte längre någon elak fiende. Någon som vill erövra för att behärska och utnyttja.

Det är den här tiden vi alla vill ha. Men den kan bara uppnås med Jesus. Det är hans budskap och hans Ande som ger Frid och Fred och Kärlek.


Den totala freden. När alla folk ställer upp för Jesus och hans ord. Då finns inga vapen mera och ingen rädsla.

Mik 4:5.  För alla folk de går i sin Guds namn men vi går i Jesu [Jashves] vår Guds namn i evighet och alltid.

Och det här är något som kommer att vara. Det har inget slut. Nej det kommer att vara i Evighet.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar