fredag 5 maj 2017

Ändetiden 66,
Jesus håller sitt förbund med Israel i Evighet

Jesus håller sitt förbund med Israel. Det kommer han att göra i evig tid. När han samlat Israel som han har gjort idag kommer han aldrig mer att fördärva dem. Det är ett löfte som Israel har fått i Profetian.

Jer 31:35.  Så säger Jesus [Jashve], han gav solen till ljus om dagen, bestämde månen och stjärnorna till ljus om natten, han bryter havet och dess vågor dånar, hans namn är folkskarornas Jesus [Jashve Sebaot].
Jer 31:36.  Om dessa förordningar tas bort från mitt ansikte säger Jesus [Jashve], även då kommer Israels avkomma att sitta kvar, ty de skall vara mitt folk framför mig, i alla dagar.
Jer 31:37.  Så säger Jesus [Jashve]: Om de mäter himlen ovan och de undersöker jorden grundval till dess grund, så vägrar jag likaväl att avsluta [göra en ände på] Israels släckt [barn], som en följd av allt [det som jag fått stå ut med] som de gjort.


Det är Jesus som säger det här och han skall göra det, och det är han som styr universum och som alltid skall vara med sitt folk oberoende av vad som händer.

Gud refererar här till när allt skapades. Det var han som skapade och därför är han stark nog att hålla det han lovar.

Och även om alla andra lagar i universum, som håller ihop allt samman skulle försvinna så kommer inte löftet till Israel att försvinna.

Och vi kan också se här en profetia om hur det kommer att bli i våra dagar. Människorna kommer att studera allt och lära känna hur tillvaron hänger ihop. Men även då även när människan känner till hur sakerna är så kommer Gud att se till att Israel består.

Det är alltså fantastiska löften. Och de pekar alltså rakt in i vår tid, och de är Eviga och Generella.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar