söndag 21 maj 2017

Bibeln är Ingen Sagobok
170521

Många tror att Bibeln är en sagobok. Och så finns det de som försöker att bevisa att så inte är fallet genom att hävda att allt som står där har hänt bokstavligt och Fysiskt.

Men för min del ser jag Bibeln som en profetisk bok. Det som står där har en profetisk betydelse. Och vi kan idag se hur många av berättelserna har gått i uppfyllelse profetiskt.

Det här är mycket intressant och viktigt för det visar att Gud finns. Han kunde långt i förväg tala om det som skulle hända. Det är en verklig Gud det och den Guden har vi.


Redan 1 Mos 1 är en total profetia som berättar hur Gud genom Jesus frälser världen. Och den börja med det som hände för 6000 år sedan. Och den slutar med att Gud håller sabbat, efter att han har skapat en människa som är som han, liknar honom. Och det är ju vi som är frälsta i Jesus. Vi har blivit bilder av Jesus som bor i oss.

Vi kan läsa i 1 Mos 2 hur Gud danar Adam, människan, och det är står här för Jesus, och vi kan se hur fantastiskt det är hos Jesus med den underbara Edens lustgård. Men den som skall höra till Jesus måste komma från honom, på samma sätt som Eva gjorde det.

Och i 1 Mos 4 får vi läsa om Kain och Abel. De två bröderna där Kain dödade Abel. Det här är också profetiskt och på samma sätt som Abel var fåraherde så är Jesus vår herde. Och på samma sätt som Kain blev fördriven från sitt land som straff för mordet så har Judafolket nu varit fördrivet i 2000 år som straff för att de dödade Jesus.


Så här är alltså Bibeln. Den är full av profetior och redan de första kapitlen är alltså fundamentala profetior om Gud frälsning, och idag kan vi se att det blev så.

Nej de som säger att Bibeln är en sagobok de har helt fel. Bibeln är en av de mest intressant böcker som finns för den berättar inte bara vad som varit utan också vad som ska komma.


Jesus hjälp oss så att vi rätt förstår att läsa Bibeln. Var hos oss och ge oss rätt tankar och öppna våra sinnen med din Ande och kraft.


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar