onsdag 3 maj 2017

Stolleprovet
170503



Nu har man satt upp ett Stolleprov på Getingevägen. En fartkontroll som visar hastigheten och ger rött när man är över 40 och grönt när man kommit under.

Det är bara det att det är en av de bredaste och bäst överskådliga vägarna i Lund och en måttligt trafikerad gata dessutom. Den som kör i 40 där är direkt störd. Man kan utan vidare hålla 70 utan att vara trafikfarlig. Och jag vill t o m minnas att där var 70 förr.

Det hela verkar som någon form av Stolleprov där man försöker se om folk är dumma nog att hålla den galna farten 40, och låta sig hunsas.


Tänk sådant här ägnar man sig åt för att göra sig själv stor. För att visa att det är vi som bestämmer. Det är som på daghemmet. Använd inte hjärnan bara gör som lärarinnan säger.

Det är inte underligt att Svenska folket tappar modet. Går i PK fällan etc. De är totalt överkörda av detta Daghems samhälle. Där allt måste göras som överheten säger. Det spelar ingen roll hur onödigt det är.

Men som väl är skiter folk i överhetens galenskap. När jag körde förbi där höll jag mellan 40 och 50 och blev omkörd i bra fart av en annan bilist som förmodligen minst höll 60 förmodligen 70.

Man undrar kommer det här att ändras på någon dag så att vi får rätt hastighet, den folk kör i på skyltarna. Eller kommer det bara att bli värre. Mera förbud. Mera trångsynthet. Mera översitteri.


Jesus hjälp oss i dagens samhälle, att få frihet. Frihet att vara människor och att själva få bedöma saker som vi kan. Kom in i vårt samhälle Jesus, vi behöver dig.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar