tisdag 30 maj 2017

Ändetiden 91,

Jerusalem tillhör Judarna 

Här ser vi det, ett ämne som är mycket aktuellt idag. Vem Jerusalem ska tillhöra, men Gud säger klart att det är Judarna och han har gett dem Jerusalem som deras heliga mark.

Sak 2:12.  Och Juda är Jesu [Jashves] besittning, han har fördelat dem på den heliga marken och han utväljer ännu en gång Jerusalem.


Det är alltså Jerusalem som gäller. Det är det som Jesus har valt åt Judarna. Han ska ge det åt Judarna, och därmed också åt Israel, sitt folk. Den stad som är över alla andra städer.

Allt det här snacket som vi möter idag att Judarna inte har rätt till Jerusalem, till Tempelplatsen, de har aldrig bott där etc. Som vi sett Unesco besluta. Det är fel. Jesus säger här klart att Judarna ska vara i Jerusalem. Det är det han bestämt.

Och hittills kan vi se att det som står i Guds profetior har gått i uppfyllelse. Alltså kommer det här att göra det också.

Sak 2:13.  Var stilla alla människor [allt kött] inför Jesus [Jashve] för han har stått upp från sin heliga boning.

Jesus agerar idag. Han har rest sig upp och börjat sitt verk i ändens tid. När vi ser allt som hänt med Judarna hittills så är det Jesus som agerat. Och nu är den tid som Gud beslutat, det som ska ske kommer att ske och Jesu återkomst ligger nära, för vi ser redan hur han verkar i det Israeliska folket.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar