Mat och Kunskap
170513
Det är konstigt men nu
för tiden har vi mera kunskap än någon sin om vad vi ska äta. Likafullt ser man
en mängd onyttigheter som blandas i den mat vi
köper.
Fortfarande äter människor mat efter smak. Det som smakar bra
ska man ha. Men det är ju det som är nyttigt man borde ha.
Det förvånar mig att
det inte finns mat som är märkt med ett märke och som är tillverkad optimalt för att vara bra för den som äter den. Och ger en fullständig
uppsättning av det man behöver. Och har en utförlig och fullständig lista över
allt som är i. Och dessutom inte dyr.
Varför ställer man
inte krav på tillverkarna att märka ut alla olika
saker i sina produkter. Inte bara fett, kolhydrater och protein, utan också
metaller, spårämnen, vitaminer etc. Det är ju viktigt att vi vet vad vi äter
och äter rätt.
För djur tillverkas mat, har jag hört, som är designad för att
vara nyttig och innehålla allt det djuret behöver. Så lär det vara med Katt och Hundmat i vår affärer.
Varför är det inte lika dant med mat till
människor. Varför är där inte nyttigheten
viktig.
Jag brukar alltid reta
mig när ja äter Kaviar. Tänk var mycket
nyttig rom den innehåller. Men så blandar man i annat och en massa salt.
Praktexemplet på förljugenhet
är räksallad. Är det en räka i burken får man vara
glad. Där är mest annat som vita bönor etc. Räkor är nyttiga. Men hur är det
med det som är i räksallad. Är det nyttigt eller är det som med allt annat
idag. Bara det smakar bra så är det OK.
Men det är ett
tänkande som är fel. Nyttigheten borde vara
det viktigaste. Det som finns i produkten borde skrivas ut ordentligt, även spårämnen och
vitaminer etc.
Jesus hjälp oss i vårt samhälle så att maten
vi köper i affärerna är nyttiga och inte bara gjorda för att känna pengar på
och smaka gott.
Karl Håkan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar