lördag 13 maj 2017

Mat och Kunskap
170513

Det är konstigt men nu för tiden har vi mera kunskap än någon sin om vad vi ska äta. Likafullt ser man en mängd onyttigheter som blandas i den mat vi köper.

Fortfarande äter människor mat efter smak. Det som smakar bra ska man ha. Men det är ju det som är nyttigt man borde ha.

Det förvånar mig att det inte finns mat som är märkt med ett märke och som är tillverkad optimalt för att vara bra för den som äter den. Och ger en fullständig uppsättning av det man behöver. Och har en utförlig och fullständig lista över allt som är i. Och dessutom inte dyr.


Varför ställer man inte krav på tillverkarna att märka ut alla olika saker i sina produkter. Inte bara fett, kolhydrater och protein, utan också metaller, spårämnen, vitaminer etc. Det är ju viktigt att vi vet vad vi äter och äter rätt.

För djur tillverkas mat, har jag hört, som är designad för att vara nyttig och innehålla allt det djuret behöver. Så lär det vara med Katt och Hundmat i vår affärer.

Varför är det inte lika dant med mat till människor. Varför är där inte nyttigheten viktig.

Jag brukar alltid reta mig när ja äter Kaviar. Tänk var mycket nyttig rom den innehåller. Men så blandar man i annat och en massa salt.

Praktexemplet på förljugenhet är räksallad. Är det en räka i burken får man vara glad. Där är mest annat som vita bönor etc. Räkor är nyttiga. Men hur är det med det som är i räksallad. Är det nyttigt eller är det som med allt annat idag. Bara det smakar bra så är det OK.

Men det är ett tänkande som är fel. Nyttigheten borde vara det viktigaste. Det som finns i produkten borde skrivas ut ordentligt, även spårämnen och vitaminer etc.

Jesus hjälp oss i vårt samhälle så att maten vi köper i affärerna är nyttiga och inte bara gjorda för att känna pengar på och smaka gott.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar