fredag 19 maj 2017

Den Falska Kommersialismen
170519

Vi stöter på det nu för tiden. En kommersialism som luras. Det viktiga är inte vad de gör för kunden utan de pengar de tjänar själva.

Jag såg det häromdagen igen. Nu gick damsugarmunstycket sönder för 3:e eller är det 4:e gången. De håller några år och så går de sönder. Det är inbyggt i plasten. Den blir skör med tiden. Och det här är ju alldeles utmärkt för firman som gör det. Alla måste köpa nya med några års mellanrum.

Men plast behöver inte åldras så snabbt och gå sönder. Det går att göra den så den håller. Vi har andra plastgrejer hemma som hållit i flera tiotals år och är lika starka idag. Och ta avloppsrör av plast, de får inte åldras och gå sönder efter en tid.


Jag har andra grejer också som visar på samma falska kommersialism där det går ut på att lura pengar av kunden. Det är Toalett knopparna. De håller också ett par år och så måste man köpa nya. De kosta 80 kr. Så det är inte mycket men det ger firma som gör dem ett kontinuerligt inflöde av pengar och under de 23 år som vi nu haft våra två toaletter så har de tjänat 1000 lappar.

Det är inte klokt. Och inne i dasset finns andra plastgrejer men de håller som väl är, så man drar slutsatsen att det här med plast grejerna som går sönder, det är gjort med flit.

Skäms, att lura kunder på det sättet!!


Jesus hjälp oss mot falskhet i samhället och ge oss ditt rena och sanna samhälle!!

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar