fredag 12 maj 2017

Ändetiden 73,
Jesus kommer att frälsa Israel och bli deras Ljus i Evighet


Jesus är det stora ljuset. Det behövs ingen Sol. Det behövs ingen Måne. Jesus kommer att frälsa Israel. Han kommer att bli deras ljus i evighet.

Jes 60:19.  Solen är inte mera till ljus om dagen och månen lyser inte mera för dig med ljus, men Jesus [Jashve] är till ljus åt dig i evighet och din Gud är till din ära.
Jes 60:20.  Din sol kommer inte mera och din måne återhämtar sig inte, för Jesus [Jashve] är ljus för dig i evighet, och han fullkomnar din morgondag.


Här är en parallell till Upp 21:23 (Guds Jerusalem i Uppenbarelseboken). Sol och månen behövs inte mer, Ljuset är Jesus, Lammet. Och här i Jes 60:19 har vi alltså också ett ställe som visar på att det är det Jesus lärde oss och det han har gjort för oss, som till sist kommer att vara det enda som räknas. Han är allt för oss. Han är vårt ljus.

Och detta gäller alltså också Israel. De kommer att ta emot Jesus och han kommer att bli ljuset också för dem.

Jes 60:21.  Och alla i ditt folk är rättfärdiga i evighet, de ärver [intar] landet [marken, jorden], vaktande hans trädgård, till min krafts härlighet görs det.
Jes 60:22.  Den minste skall bli till 1000 och den enkle till ett väldigt folk, jag Jesus [Jashve] skall påskynda det i dess tid.

Och när Israel har tagit emot Jesus då kommer deras rättfärdighet att bestå. Och de kommer att blir en underbar tid. Som en fantastisk trädgård.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar