måndag 22 maj 2017

Ändetiden 83,
Gud samlar Israel för att fylla dem med Ande



Här i Hes 37 har vi åter en av profetiorna om att Israel ska samlas på nytt. Liksom benen i dalen kom tillsammans så som de skulle ligga så samlas nu Israel till sitt land och blir det Gud vill ha dem till.

Hes 37:7.  Och jag profeterade som han befallt mig och när jag låtit profetera blev det ljud [skrik, gråt], och se en skakning [larm] och benen närmade sig varandra, ben till ben.
Hes 37:8.  Och jag såg och se det kom senor [berättelser] och kött på [evangelium över] dem och hud [uppvaknande] kom upp och täckte över dem ovanpå, men ande fanns inte i dem.


Gud fortsätter genom att föra samman benen. Det motsvarar den ström av Judar som bosatt sig i Israels land som vi set i våra dagar. Gud samlar Israel. Så som han säger här i sin profetia. Vi ser åter att vi är i ändens tid. Det är nu sakerna sker. Profetiorna går i uppfyllelse

Vi ser att benen får senor, kött och hud, men det är fortfarande inte liv, och ande i dem. Vi ser också att alternativ orden, evangelium och uppvaknande, är mycket intressant och visar på det som händer och skall hända med Israels folk. Gud verkar bland dem och en Messiasväckelse går fram och fler och fler tar emot Jesus.

Men fortfarande saknas något. Gud är inte färdig med Israel och det är alltså det vi går och väntar på, det här sista steget som innebär liv åt Hela Israel, Guds Ande.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar