torsdag 24 december 2015

151224, Julafton, Jesus kommer

Idag är det Julafton och snart kommer Jesus, på samma sätt som han föddes en gång till vår jord och kom första gången, så skall han komma igen nu en andra gång.

Låt oss lyfta upp det här i Jul och låt oss fira att Jesus snart kommer en andra gång. Att hans rike snart skall råda över hela världen. Jesus är segraren och vår fridsfurste.

Tänk vi får vara den generation som får vara med om det här. Vara med om att Jesus frälser hela världen. Fyller den med sitt rike. Och det sista han skall göra det är att krossa Muhammeds falska lära. Den falske profetens lära. Det kan vi läsa om i Upp 19:20.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Tänk Islam denna hemska religion som har på sitt program att utrota Judarna och alla Kristna. Den kommer liksom Nazismen att hamna i sjön som brinner med Svavel. Och på samma sätt som det såg hemskt ut under 2:a Världskriget när Hitlers styrkor drog fram genom Europa. Och Japanerna i Syd ost Asien. Så är det idag när vi ser Muhammeds Islam erövra världen tillsammans med Buddismen och all andra Villoläror.

Men Jesus kommer att rensa ut alltihopa. Alla kommer att gå samma väg. För hans rike kommer att segra och det kommer det att göra i Ande och Kraft. För Jesus är Sanningen och i ett öppet och ärligt Samhälle är Sanningen oövervinnlig.

Det vi ser idag och som ser så hopplöst ut det är det som står i versen innan. Det är alltså upptakten till Jesu seger.

Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.

Och vi är där idag. Vi är precis innan Jesu seger blir total. Jesus kommer alltså att segra. Vi kan läsa upplösningen av Världshistorien här i Bibeln. Och i Upp 20:4 kan vi läsa om det rike som skall komma där Jesus skall regera tillsammans med de sina. De som stått emot dessa onda andra och kämpat kampen med Jesus.

Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.

Halleluja. Segern tillhör Jesus och hans trogna. Jesus kommer snart till vår Jord som segerherren. Det är det vi får fira nu i Jul.


Jesus hjälp oss att se din seger när det ser hopplöst ut i denna värld. Jesus hjälp oss att alltid stå helhjärtat på din sida och vara del av ditt folk som vinner. Som blir en del av din frälsning. Håll oss vakna i denna tid!! Jesus din är segern, Halleluja!!


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar