tisdag 29 december 2015

Israel i Bibelns profetior 59

Summering, Israel samlas på nytt

Det finns många bibelställen som talar om att Israel skall få nåd och samlas på nytt och vi har reda titta på en del av dem. T ex berättelsen om Noa där land åter blir torrt en symbol för att Israel får tillbaka sitt land. Men vi skall här titta på några andra profetior som talar om det här. Hur Gud ger nåd och upprättar Israel på nytt.

Ett sådant ställe är Ps 102 där vi kan läsa om hur Gud på nytt förbarmar sig över Jerusalem


I Hosea kapitel 6 kan vi t o m läsa om att förskirgren skall var i 2000 år och att sedan skall Gud på nytt upprätta Israel. Och Israel skall på nytt leva inför honom.


De skall komma till ett välsignat land som Gud skall göra fruktbart. Och det är speciellt bergstrakterna som de skall få. Det vi idag kallar Västbanken.


Israels barn skall flyga hem det viste Bibeln redan för över 2000 år sedan


Vi kan också läsa om Israels roll i Romare brevet. Där Paulus talar om vilken fantastisk välsignelse Israel kommer att vara till, när de tar emot Jesus. Men först måste Hedningarna komma in i fullt antal. Och det är det vi har sett händer nu. Så nu är vi framme vid den tidpunkt när Gud snart skall låta Israel ta emot Jesus och bli frälst på det vis gud hade tänkt sig.


En mera specifik profetia över det som hände 1967 kan vi se i Upp 14:1 – 5 en profetia som talar om hur de då skall få Jerusalem och berget Sion. Vi kan där också se att det här sammanfaller med att Anden faller över hela Kristi Kyrka precis som det hände året efter.


Och hur det slutligen skall se ut strax innan Jesus kommer kan vi se i Upp 19:1 – 9. Där bruden gör sig i ordning. Det är Gud som nu bestämmer.


I Hes 37:1 – 14 kan vi se hur Gud inte bara skall samla Israel, nej han skall också fylla dem med Ande och resa dem upp i full styrka.


I Jes 52 kan vi läsa om hur Jesus skall förlossa Israel.


Samma sak kan vi också läsa i Hes 11:17 – 21. Gud skall föra tillbaka Israel och han skall lägga sin lag i deras hjärtan. På så vi skall han få ett folk som ställer upp för honom.



Som vi ser finns det åtskilliga bibelställen som talar om hur Israel skall samlas om hur Gud skall upprätta dem.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar