fredag 25 december 2015

151225, Jesus segraren

Man möter dessa mer och mer i vårt samhälle. Dessa som till varje pris måste tala om att det inte tror på Jesus. Dess som till varje pris måste demonstrera att de inte vill höra Evangelium. Dessa som till varje pris skall tala om att Muhammed är lika bra, ja bättre.

Det går snart inte att fira Jul tillsammans med andra människor för det dyker alltid upp någon som inte vill höra om Jesus. Där Julen bara är ”Hej Tomtegubbar”, och Julskinka, och Klappar. Men Jesus han får inte nämnas.

Och man förväntas ta hänsyn till dessa när man firar Jul. När man firar Jesus. Dessa som absolut inte vill höra om Jesus. De bestämmer.

Och tänk hela vår västerländska Civilisation är ett verk av Jesus. Det var han som kom med sitt budskap om att vi skall älska varandra. Att den som är störst bland eder han är de andras tjänare. Han tog bort ett samhälle med herrar och slavar. Ett samhälle där slaven inte var något värd.

Jesus gick t o m i döden för alla. För honom har alla mänskligt värde och rätt till ett fullgott liv ja ett evigt liv som han ger oss. Och alla människors oförmåga att räcka till. Den avskaffade han i sin död på korset. Nu är alla fullgoda i Jesu namn. Alla får var med.

Och tänk denne Jesus som har gjort allt detta för mänskligheten. Där vi ser frukten av hans verk blomma ut i vår mänsklighet idag. Tänk honom skall man förneka. Mästaren bakom allt får inte var med. Han får inte nämnas. Man förstår inte dessa människor som inte ser vad Jesus har gjort och kan åtminstone hedrar honom för det. Låta Julen bli en högtid där vi firar Jesus han som gjort allt för oss.


Jesus hjälp oss. Du är vår herre och mästare. Tack att vi får ha dig och fira Jul tillsammans med dig!!

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar