måndag 7 december 2015

Israel i Bibelns profetior 37

När Israel intog Jerusalem och Anden föll över hela Guds församling


Vi skall titta lite på Upp 14:1 – 5. Det är en profetia som redan gått i uppfyllelse och det gjorde den när Israel intog Jerusalem.

Vi ser att det här står nämnt i samband med det tvåhornade Vilddjuret, de två Supermakterna under andra hälften av 1900 talet. Som ju fanns i Upp 13:11 – 18, och man kan läsa mera om det i:

Israel intar Jerusalem

Upp 14:1 Och jag såg och se ett lamm står på berget Sion och med honom 144 000, som har namnet på sin fader skrivet på sina pannor.

Här ser vi att Lammet, Jesus, står på Sion, Sion är Jerusalem och där står också de som har Fadern som rättesnöre, har hans märke på sina pannor, och det är Judarna. De tror på Fadern, Abraham Isak och Jakobs Gud.

Och de intog 1967 hela Jerusalem. Med andra ord, då uppfylldes den här profetian. Och Jesus var med dem, det var han som såg till att det här hände, Det var han som såg till att Israel fick Jerusalem 1967, det ser vi när vi läser här. Och det var alltså ett profetiskt löfte som gick i uppfyllelse.

Den Helige Ande faller över Guds folk

Upp 14:2. Och jag hör ljud från himmelen som ljud av många [mycket] vatten och som ljud av väldig åska och jag hör ljud av harpospelare spelande med sina harpor.
Upp 14:3. Och de lovsjunger efter en ny sång [sångsamling], framför tronen och inför de 4 väsendena och de äldste och ingen kan läras den sången [sångsamlingen] förutom de 144 000, de som har köpts fria från stoftet [jorden, myllan].

Och samtidigt som Israel intar Jerusalem, ser vi att det händer mycket i himmelen. Det här är en stor stund. Och det kommer från många folk, här beskrivet med många vatten. Och det är en Evangelisering på gång. Nu hörs Guds Evangelium över Jorden. Liksom åskan hörs och syns överallt, Det når ut till folken, och det är ett underbart Evangelium, klangen är som skönt spel på harpor.

De som blir frästa, blir fyllda med Guds Ande, de blir fyllda med en ny Sång. Och sången går inte att lära sig, det är Gud själv som gett sången, och den handlar om Guds storhet, om allt i Gud, alla de 4 väsendena, Fadern, Sonen och den Helige Ande, och den Frälsta människan som blivit frälst av nåd.

Här ser vi alltså den uppfyllelse med Helig Ande som kom efter det Israel intagit det Gamla Jerusalem. Då med starten 1968 föll Anden över hela Guds Kyrka. Alla samfund från Katoliker och hela vägen till Pingstvänner. Gud lade en ny sång i sin kyrka. Och den enorma väckelse som vi ser idag ut över värden är mycket ett resultat av det som började då.

Det är intressant att observera att det här ljudet som hördes det hördes från Himlen. Gud har alltså här lyft de sina, sin församling till en himmelsk nivå. Den här uppfyllelsen med Ande den lyfter alltså hela Guds kyrka till det Gud vill, så att Gud kan börja använda den på sitt sätt.

Det är intressanta att notera att det många gånger talas om att före det Jesus kommer skall det komma ett uppryckande av Jesu skara. Är det alltså det vi ser här, i Andlig mening. Är det så att den bild vi ser är bilden där Ande uppfyllelsen är uppryckandet, eller är det så att det vi ser här är en bild som visar läget efter ett fysiskt uppryckande. Frågan är berättigad att ställa och man kanske inte skall vara för tvärsäker på svaret.

Vi ser här talat 144 000 ett tal som diskuterats mycket i den kristna värden. Vad det består av och vilka det är. Men vi kan se att det innehåller 12*12*1000. Och vi kan också se de äldste omnämnda i samma vers, de är 24 det kan vi se i Upp 4:10, och 24 =12 + 12 deras antal innehåller alltså också 12.

Och vilka 12 vi pratar om det kan vi se i Upp 21:12 – 14 där ser vi de 12 stammarna och de 12 apostlarna och det blir alltså 24 liksom de äldste. Med andra ord så är detta tvåtal av 12, som kännetecknar både de äldste och de 144 000, en förening av det gamla och nya förbundet, tron på Jesus som har sina rötter i den Judiska tron.

Upp 14:4. Dessa är de bland kvinnor som inte smutsar ner [befläckar] sig, för dessa är jungfrur, de är efterföljare till Lammet, där han speciellt går åstad för att dessa, som Guds och Lammets första frukt, blir köpta från människorna.
Upp 14:5. Och i deras mun finns ingen falskhet, för de är felfria inför Guds tron.

Det är Jesus, Lammet, som gjort dem rena, de är som jungfrur, Guds rena Brud, de är Jesu efterföljare, hans församling. Det är han som köpt dem.

Det här är en försmak av vad som skall komma, en första skörd.

Guds Sabbat införd över hela jorden
Jag vet inte om det är fler än jag som observerat att i samband med de här händelserna ovan så införde Gud också sin Sabbat över hela jorden.

Jag minns själv hur man under 50 talet arbetade på lördagarna men hur det sedan under 60 talet började införas lediga lördagar, och 1967 mins jag speciellt för då hade vi för första gången ledigt på lördagarna i skolan.

Idag när man reser i olika länder så observerar man att överallt har man ledigt på lördagarna. Är inte det fantastiskt Gud har inför sin Sabbat över hela jorden, och det fast vi knappt har märkt det. Och det skedda alltså också runt märkesåret 1967 då när Israel fick tillbaka hela sitt land och Anden därefter föll över hel Guds kyrka.


Summa av allt det här
Jerusalem till Judarna
Guds ande över allt hans folk.
Sabbat till hela världen.

Och det är bara en försmak av det som skall komma när Jesus kommer och befriar oss och ger oss sitt Fredsrike på Jorden. Och det är snart.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar