fredag 25 december 2015

Israel i Bibelns profetior 55

Summering av Ruts bok

Ruts bok är en profetisk bok som skildrar judarnas förskingring och de kristnas frälsning, men också hur Judarna får komma tillbaka till sitt land och genom Jesus få tillbaka det de förlorat.

Det första avsnittet handlar om hur Judarna får lämna sitt land och fly och hur deras Gud också försvinner från dem. Och det enda som återstår till sist är deras eget liv.



Judarna vill återvända och börjar sin vandring tillbaka. Men de vill inte ha med de Kristna att göra och förstår inte det här med Jesus.


De Kristna splittras i de som går tillbaka till det gamla, och lämnar den sanna tron i Jesus och de som har Jesus och ställer upp för Judarna.


Men Israel upprättas och Judarna kommer tillbaka och det här sammanfaller med att det är skördetid för de Kristna.


Som Kristna får vi delta i skördearbetet, och vi får skörda på Jesu åker. Jesus är från Betlehem


Fast vi inte är Judar så får vi delta här i skördearbetet, och Jesus ger oss nåd och vi blir accepterade liksom de andra som är Judar och vi får skördar på Jesu åker.


När vi skördar på Jesu åker får vi en rik skörd, för Jesus är med oss och han ser till att det går bra i skördearbetet för oss.


Jesus är vår frälsare, och vi skall delta i hans skördearbete tills hela skörden är bärgad.


När vi skall möte Jesus måste vi vara rena och ha rena kläder. Och det är han som leder oss på sin väg.


Det är när Jesu straffdom gått fram över världen som vi skall möte honom och bli hans brud. Och vi får då komma till honom precis som vi är, för han är vår frälsare.


Jesus gör allt för oss, och han är den ende som kan frälsa oss. T o m Fadern klarar inte av detta det är bara sonen Jesus som kan och som också blir vår frälsare, den som förlossar oss.


Allt gott kommer över Jesus och hans församling. Och hans förening med församlingen verkställs verkligen.


Församlingen får föda det nya livet genom Jesus och det kommer också Judarna till del. Och vi ser här släktskapen med David.


Det är intressant att se att en berättelse som den här om Rut innehåller så mycket av profetia och sanningen om Guds verk. Både utvecklingen för Judarna och utvecklingen för de Kristna.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar