tisdag 8 december 2015

Israel i Bibelns profetior 38

Israel och de Kristna är ett i Jesus

Här har vi den bild av de frälsta som Bibeln ger på slutet i Uppenbarelseboken. Då när den stora kyrkan, den som gett sig åt världen och vilddjuret, har fallit. i samband med att Jesus själv träder fram och uppenbarar sig. Då ger bibeln den här bilden och den är intressant, för den visar, Hur Gud vill ha det och hur det kommer att bli.

Upp 19:1. Och sedan hör jag ljud av en väldigt stor folkskara i himlen, som säger: Halleluja, frälsningen och äran och lovprisningen och makten tillhör Jesus [Herren] vår Gud.

Det är väldigt många människor som har tagit emot Jesus, och som nu får lovprisa honom.

Upp 19:2. För sanna och rättfärdiga är hans domar, för han dömer den stora skökan som fördärvar jorden med sin otukt [avgudadyrkan] och han ger igen för sina tjänares blod från hennes hand.
Upp 19:3. Och åter sade de: Halleluja. Och hennes rök stiger upp i evigheters evigheter.

Här ser vi hur den Kyrka som går i armkrok med Världen, med Vilddjuret, blir dömd, och äntligen är de som tror på Jesus fria. Den falska kyrkan är borta, och i alla evighet kommer man att se hur fel det gick.

Upp 19:4. Och de 24 äldste och de 4 väsendena faller ner och tillber [böjer sig inför, älskar] Gud, som sitter på tronen och säger Amen [det är sant] Halleluja [Prisad vare Jesus [Herren]].

Det är både det som bygger på den Judiska tron och det som bygger på den Apostoliska tron som är med här. Det ser vi i begreppet de 24 äldste som är både de 12 stammarna från det gamla förbundet och de 12 apostlarna från det nya förbudet.

Och de 4 väsendena, Fadern, sonen och den Helige Ande och den Frälsta människan. Står tillsammans, de böjer sig för varandra. Det är tillsammans som Gud är Gud. Och vi ser att även Fadern, skaparen är med här. Han som ofta sätts i samband med det Gamla förbundet.



Upp 19:5. Och en röst går ut från tronen som säger: Prisa vår Gud alla hans tjänare och de som lyder [fruktar] honom, de små och de stora.
Upp 19:6. Och jag hör som ljudet av en stor folkskara och som ljudet av mycket [många] vatten och som ljudet av en mäktig Åska, som säger: Halleluja, Jesus [Herren] Gud den allsmäktige regerar.

Jesus är den som regerar. Och egentligen står här Herren som också kan knytas till Jashve [JHVH], Den som ledde Israel i gamla testamentet.

Och åter ser vi att det både är den Judiska tron och den Kristna tron som här är förenade och Herren, Jesus, Jashve. Det är han som regerar.

Upp 19:7. Jubla och lovprisa och ge ära till honom, för lammets bröllop kommer och hans brud [kvinna] gör sig i ordning.
Upp 19:8. Och hon får klä sig i fint linne, rent och skinande, för det finna linnet är de frikännande domarna för de heliga.
Upp 19:9. Och han säger till mig: Skriv, välsignade är de som är kallade till lammets bröllops middag. Och han säger till mig: Dessa ord är Guds sanna ord.

Nu stunder bröllopet, Nu skall den stora festen hållas som Gud har tänkt sig. Och vi är alla välkomna som tar emot Jesus som vår frälsare. Det är vi som får vara hans Brud. Det är vi som får bli ett med honom. Bli ett med Gud i Jesus.

Det är han som frälst oss Jesus ger oss av sin renhet, så att vi får vara med, så att vi blir godkända, trotts vår skröplighet. I Jesus är vi rena och godkända.

Halleluja, och det är hans välsignelse som finns i hans bröllop. Hans välsignelse över oss, när vi blir ett med honom.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar