måndag 28 december 2015

Israel i Bibelns profetior 58

Summering, Välsignelser och Förbannelser

Israel hade möjlighet att välja. Gud talade om för dem att det fanns både Välsignelser och Förbannelser att få. Välsignelser om man går på Guds väg. Men Förbannelser om man viker av. Det här står i 5 Mos 28.

Vi börjar med att titta på Välsignelserna Det som man får om man håller sig till Jashve, Israels Gud. Då skall allt bli fantastiskt. Israel skall bli främst bland folken, och deras motståndare skall ständigt lida nederlag


Om man däremot överger sin Gud och börjar dyrka andra Gudar. Då kommer Förbannelserna och det är på något vis ingen ende på allt eländet. Där finns både Svält och Sjukdom och Nederlag. Och man kommer slutligen att bli spridd ut från sitt land. Precis som vi vet hände.


I Mose sång får vi en summering av allt det här. Där får vi se att Israel skulle ge upp sin Gud och det skulle komma elände. Men de skulle också vända om. Och det var därför de fick Mose sång för när allt Eländet kom då skulle de veta att det fanns en väg tillbaka till Gud, och de skulle gå på den.



Återigen får vi här se i de här bibelorden att det som vi ser historiskt har drabbat Israel. Det viste Gud och han talade om det redan innan.

Här få vi som Svenskar be Gud om hjälp så vi inte fortsätter på den Förbannelsens väg som vi har inlett. En väg där alla andra Gudar är OK men Jesus är hemsk. Vi ser vilka förbannelser som redan har drabbat vår nation. Och det är viktigt att tänka på att Sverige har inget löften om upprättelse som Israel har i Bibeln. Här fodras verkligen en bönekamp för vårt land för att slippa hamna i Förbannelserna fullt ut.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar