fredag 11 december 2015

Fundering 151211, Jesus eller Muhammed

För en Kristen är det Jesus man vill efterlikna. Han var den som visade oss alla vägen. Han var ärlig. Han hjälpte andra och för honom var alla viktiga. Han visste att kärleken skulle vinna över våldet, och vände med det hela världen på sin tid. Han var inte bara ärlig själv utan han kunde också genomskåda falska människor och säga sanningen till dem.

För en Muslim är det Muhammed man vill efterlikna. Han anses inom Islam som den perfekta människan som gjorde allt rätt. Men när man studerar Muhammeds liv ser man ingen perfekt människa. I stället ser man En Mördare. En Lögnare. En Pedofil. En som försåg sig på andras bekostnad. Och en krigsherre som lade under sig sin omgivning med krig. En som tvingade sin omgivning att acceptera hans lögner, annars skulle de dödas.

Jesus gav oss livet, livet värt att leva. I Jesus får vi förlåtelse från våra brister och fel. Och vi får lära oss att förlåta varandra. Jesus t o m gav sitt liv för oss. Lät sig fångas och dödas, men uppstod och lever idag bland oss, allt för vår skull.

Muhammeds vapen är döden. I Muhammeds lära finns ingen förlåtelse, och det är hat och underkastelse som är viktiga. En Muslim lever i skräck för den stund när han skall möta Allah. Allah är en dömande Gud och det finns ingen försoning. Försoningen som vi som Kristna har i Jesus avskaffade Muhammed. Enda sättet enligt Islam att komma till Paradiset, få evigt liv, är att bli martyr och själv när man dödar andra. (Vilken otroligt barbarisk religion)

Jesus tvingar ingen att bli Kristen. Tron på Jesus är ett erbjudande. Tar man emot honom får man hans frid. Hans harmoni, och hans ledning i resten av livet. Jesus går med oss på vägen. Och det finns inget dödsstraff på att lämna tron. Var och en är fri som är i Jesus.

Islam är en religion av underkastelse. Det är dödsstraff på att lämna Islam. Har man en gång böjt sig under Allah skall man för alltid vara där. Man riskerar livet om man skulle försöka lämna sin Islam tro. Ja t o m sönerna och döttrarna är man skyldig att se till att de blir Muslimer, Annars skall man verkställa domen. Dödsstraff. Eller uteslutning ur familjen för alltid.

Tron på Jesus har gett oss Västvärlden. Den fria och demokratiska värld vi lever i idag, den värld där sanning och humanism dominerar. Den är framväxt ut tron på Jesus och vad han sa och lärde.

Muhammeds lära har gett och Arabvärlden. En värld som domineras av våld och hat. En värld där Demokrati inte går att tillämpa, där humanism är en bristvara. Och ur Muhammeds lära växer stater som IS fram, där blir mord och terrorism vapnen att sprida denna lära. Och sanningen bekämpas med hot.

Gud hjälpe oss. Så att vi står upp för rätt sida idag.


Jesus hjälp oss så att vi inte faller undan för Muhammeds falska lära!! Låter oss duperas av dessa som säger att Islam är en fredsreligion!! Jesus ge oss klarsyn och ge oss människor som vågar säga sanningen idag!! Jesus var med oss i denna svåra tid!!


Karl Håkan






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar