fredag 4 december 2015

Israel i Bibelns profetior 34

Palestinierna och Gaza remsan skall bli en del i Israel

Här kan vi läsa om hur det skall gå. Guds mål är inte en tvåstatslösning där Judarna inte får bo i det som en gång var deras kärnland. Nej här kan vi se hur det blir när Jesus skall segra i den här konflikten i Israel.

Sak 9:5.  Askelon må se och må frukta, och Gaza må känna mycket stor smärta. För han lät dess förväntan komma på skam, och kungen i Gaza förgås, Askelon ska inte vara där [bebos].
Sak 9:6.  Och främlingar [blandfolk] bor i Asdod, och jag har slagit de stolta Filistéerna [Palestinierna].
Sak 9:7.  Och jag låter ta bort deras blod från deras mun och deras styggelse från deras tänder, och också de kvarvarande kommer till [till] vår Gud, och de blir som en familj i Juda och Ekron, som Jebuséerna.

Här har vi en profetia som pekar på vad som skall hända. Vi vet vilka konflikter det är idag och hur hela världen går på linjen att hjälpa Palestinierna, och hur Palestinierna har som mål att utplåna Israel. Så situationen värkar mänskligt att döma olöslig för Israel.

Men här ser vi hur det skall gå. Det skall bli fred, det krossande av Israel som Hamas i Gaza just nu strävar efter, det kommer inte att ske. Deras strävan kommer på skam. Och de som nu leder Gaza de skall förgås, avlägsnas.

Gud har en positiv plan. En plan där detta hat från Arabsidan mot Israel kommer att ta slut. Gud kommer att ta bord blodet från deras mun.

Och det slutar mad att Palestinierna blir en del av Israel. Det kan vi läsa här.


Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar