torsdag 10 december 2015

Fundering 151210, Hur skall det gå med Israel

Vi har nu i flera bibelställen läst om hur Israel skall få hela sitt land. Ja det de skall få är allt mellan Jordanfloden och Havet. Gud har lovat det och han har visat sig vara pålitlig allt han har lovat hittills har han hållit.

Men idag ser bilden mörk ut. Vi ser hur hela världen står bakom Arabsidan och deras krav att Israel inte skall ha Jerusalem, den gamla staden med tempelplatsen. Det är märkligt för det är ju just det som är det främsta som Gud har lovat till Israel. Och vi ser här Margot Wallström som också ställer in Sverige i ledet av de som kräver att Araberna skall ha Jerusalem, den gamla staden med Tempelplatsen. Och vi ser hur alla idag vill dela Israel, och det centrala bergstrakterna som Gud har lovat Israel det vill man ge till Araberna.

Och just nu ser vi också hur det dagligen begås dråp och knivstickningar i Israel. Det är också märkligt, för fram till nu har Israel varit den säkra platsen för en Juda att bo i. Men nu är det inte det. Där riskerar de att dödas. Det är också märkligt, för Judarna skall ju komma hem. Men hur skall det gå om Israel inte längre är säkert.

Vi ser här hur ondskan gör allt för att kullkasta Guds plan. För att det Gud har lovat och som hittills har hållit. Det skall nu på slutet visa sig spricka. Jesus och Israels Gud skulle inte vara mäktig att hålla det de lovat. De skall få ge sig för Satan.

Men vi vet från Bibeln att det skall vara strul in i det sista, och det skall se hopplöst ut. Men det är Jesus som skall lösa det åt Israel.

Ja vi har både läst profetior om att Islam skall komma fram på slutet:


Och att Jesus skall komma snart och rädda Israel, ja hela världen och kanske kommer han 2023 som vi tycker oss ha sett i en del profetior.


Vi får se. Gud vet. Men det är alltid viktigt att läsa Bibeln i sådana här tider för Guds ord håller. Även om det ibland kan se konstigt ut.

Till dess får vi fortsätta vår bön och Ropa till Gud i denna konstiga tid, När ondskan går framåt och tar för sig och blir fräckare och fräckare.

Gud hjälpe oss

Jesus hjälp oss och ge oss hopp!! Visa din styra i vår förvridna tid!!


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar