lördag 5 december 2015


Bileams 7 profetior över Israel

Vi kan också titta på Bileams profetior över Israel när de gick in i landet första gången, då när de gått ut ur Egypten (4 Mos 22 – 24). Det är 7 profetior, 4 är stora profetior och 3 av dem kommer på slutet och är mindre och separat riktade. Det här påminner om de 4 stora krig som Israel haft i våra dagar och om de mindre uppföljningskrigen som kommit fr.o.m. Libanon kriget.

I den andra profetian har vi en intressant formulering på slutet i 4 Mos 23:24 där det står: ”Han vilar inte förrän han äter det sönderrivna och han dricker det dödades blod.” En formulering som påminner om Jesu blod och lekamen, som han offrade.

I den tredje profetian kan vi på slutet läsa (4 Mos 24:9): Den som välsignar dig är välsignad och den som förbannar dig är förbannad.” De ord som Abraham fick av Gud i 1 Mos 12:3.

Den fjärde profetian innehåller en profetia om Jesus och vi tittar speciellt på den här:

4 Mos 24:17.  Jag ser honom, men inte nu, jag ser honom men inte nära, stjärnan [prinsen] som kommer ur Jakob, och han uppreser Israels stav [stammar], och han krossar slutet på Moabs grundvalar, alla söner till Set.

Men den mest intressanta av de här profetiorna är den 7:e och sista av Bileams profetian, i den talas det om skepp från kittéernas land (trakten kring Cypern) och att det skall drabba Israels motståndare.

4 Mos 24:24.  Och skepp från fördärvarnas [kittéernas] land, de drabbar Assyrien [jag härskar, jag vänder, jag ligger på lur, jag är fiende] och de drabbar motståndarna [Eber], och de förgås för alltid.

Här kan vi alltså se som en profetia om Ship to Gasa, som vi har haft sedan 2010, det är den sista av Bileams profetior, och det är intressant att se att Ship to Gaza är något som skall drabba Israels motståndare inte Israel.

Det är extra intressant att notera att den som skall drabbas här är det nuvarande Syrien. Och idag kan vi notera att strax efter Ship to Gaza så började det totalt förödande inbördeskrig i Syren, och här går profetian bokstavligen i uppfyllelse. Och vi kan åter se att vi just nu är på det absoluta slutet.


Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar