onsdag 16 december 2015

Fundering 151216, Ett reformerat Islam

Finns ett reformerat Islam. Och vad är det i så fall.

Vi hörde i går en Amerikansk muslim som sa sig förstå de i USA som inte ville ha Islam. Han höll med om att Islam med IS och dödshot mm måste reformeras.

Men vad skall då Islam bli. Muhammed tog ju bort Jesu död och uppståndelse. To ju bort den frälsning vi kristna har i Jesus.

En intressant berättelse är den där Jesus talar med kvinnan vid Sykarsbrunnen. Man brukar säga att det visar när Islam blir frälst. När de tar emot Jesus. För det var det som kvinnan gjorde. Jesus sa ju till henne att jag har det levande vattnet. Och det är alltså det Islam måste ha. Den levande andliga kraften som bara finns hos Jesus.

Och Islam är ju också den 4 församlingen i Upp 2. Tyatira med profetissan Jesabel. En symbol på Muhammed som lik Jesabel påstod sig vara profet, men inte var det. Och som bara sprider död.

Guds vilja med Islam är alltså att ta avstånd från Muhammed och hans lära och i stället ta emot Jesus och hans frälsande kraft. Då har vi fått ett reformerat Islam som faktiskt blivit den 4:e församlingen i Jesu ljusstake.

Och att det finns en sådan här uppgift för Islam. Det ser vi för det står om Tyatira att Jesus skall ge den morgonstjärnan. Det är den stjärna som kommer strax innan solen går upp. Strax innan Jesus själv kommer och frälser världen. Det är där vi är idag. Eller kanske är på väg in i. För det vi behöver är ett frälsat Islam. Ett Islam som slängt ut profetissan Jesabel, den falske profeten Muhammed och ersatt honom med Jesus. Fridsfursten. Med hans frälsning. Inte Antikrist som en del pratar om, och tror snart skall komma, utan den verklige Jesus han som kan frälsa, och ger oss sanning och frid.

Jesus kom du och rädda oss!!


Karl Håkan

PS:
För dem som vill äsa mera om kvinnan vid Sykarsbrunnen som mötet Jesus så finns det på:

Och man kan också läsa om Tyatira och dess profetiska likhet med Islam på:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar