lördag 26 december 2015

Israel i Bibelns profetior 58

Summering av Israels Krig

När Israel kommer hem till sitt land efter förskingringen kommer de att mötas av motstånd. Men Jesus kommer att vara med dem och ge dem Seger. Det är det vi kan läsa i bland annat Hes 38 och 39. De så kallade Gog krigen och här är en summering av de artiklar som handlar om det.

Här i det första avsnittet tar vi upp Gazaremsan och de Palestinska områdena som vi ser förverkliga idag. De finns i Gog profetian och kallas där för ett område till Grav för Gog.


Det är intressant att se likheten mellan Harmagedon i Upp 16:16 och Hamongog i Hes 39:11. Och det visar på att vi just nu är där i Bibeln där Vredesskålarna utgjuts och den falske profeten är i verksamhet.


Här tittar vi på Namnen Gog och Magog och vad som ligger i dem.


Gog kriget skall ske i omgångar. Det kan man se om man skrapar lite på översättningarna och tittar efter alternativa översättningar till orden. Det är intressant för det är så det blivit för Israel nu när de kommit till sitt land. Araberna angriper gång på gång och med olika metoder och deras målsättning står hela tiden Fast, att utplåna Israel, men Israel vinner varje gång för Gud är med dem.


Gog kriget sker på Guds stora dag. När hans Ande går fram och fyller människorna. Ja det här är för att alla värdens folk skall låta sig Helgas som Gud vill.


Gog faller varje gång han går till angrepp. Och det är på Israels berg han faller det är det centrala i Israel. Samarien och Judéen. Det vi idag kallar Västbanken. Det skall alltså tillhöra Israel.


Allt det här kommer att leda till Israels seger. Och hela världen kommer att fyllas av Guds Ande. Och det är så här Guds slutliga seger kommer att gå till.


Gud frälser både Hedningar, Icke Judar, och Judarna, Israels folk. Och Israel kommer att vända sig till Gud och erkänna Jesus som Guds son och be om Nåd. De återvänder nu och Gud skall utgjuta sin Ande över dem och skall aldrig mer lämna dem.


Här i de här Bibelavsnitten har vi som vi ser summan av den tid vi är mitt uppe i just nu. När Gud slutligen skall frälsa världen och Israel skall får sitt land. Hela det land Gud har lovat. Och åter kan vi se att det som hänt hittills stämmer med Profetian. Och nu väntar vi på den sista delen så att allt blir uppfyllt, och Jesu seger blir total.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar